هواوی به دنبال لغو ممنوعیتها در پی شکست ترامپ / دلیل دشمنی آمریکا با هوآوی چیست؟
مدیران ارشد هواوی از دولت بریتانیا خواستند که در پی شکست ترامپ در انتخابات آمریکا، از ممنوعیتهای اعمال شده برای فعالیت این شرکت عقبنشینی کند این در جالی است که لندن از ترس تحریمهای آمریکا قرارداد با هوآوی را لغو کرد.
آقای ژنگ بر این باور است که تصمیم مربوط به ممنوعیت هواوی در بریتانیا در پی فشارهای ایالات متحده آمریکا صورت گرفته که این موضوع ارتباطی با امنیت ملی ندارد بلکه مربوط به جنگ تجاری آمریکا و چین است. در ماه ژوئیه، دولت بریتانیا اعلام کرد که از تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ شرکتهای این کشور دیگر نمیتوانند تجهیزات مخابراتی ساخت هواوی را خریداری کنند.
البته در همان زمان مرکز امنیت سایبری بریتانیا اعلام کرد که هیچ مدرک مشخصی برای دسترسی مخفی به تجهیزات مخابراتی هواوی پیدا نکرده است. طبق قانون تصویب شده در بریتانیا، تمام تجهیزات مخابراتی هواوی در این کشور باید تا سال ۲۰۲۷ حذف شوند که برخی از اعضای پارلمان گفتهاند که این تاریخ باید به ۲۰۲۵ تغییر پیدا کند.
در این زمینه بدون شک نمیتوان نقش مهم آمریکا را نادیده گرفت. اوایل سال جاری که بریتانیا تصمیم گرفت بهرهگیری از تجهیزات هواوی را ممنوع نکند، وزیر امور خارجه آمریکا خواستار بازنگری در این موضوع شد. چند ماه بعد، این کشور تصمیم به اعمال ممنوعیت گسترده گرفت و به شرکتهای مخابراتی دستور داده شد که روند حذف تجهیزات هواوی را آغاز کنند.
آقای ژنگ افزوده در دورانی که بریتانیا مشغول دست و پنجه نرم کردن با بحران کرونا و چالشهای برگزیت است، حذف تجهیزات هواوی مانعی برای رشد این کشور به حساب میآید.
لندن از ترس تحریمهای آمریکا قرارداد با هوآوی را لغو کرد
این مقام انگلیسی در این خصوص اضافه کرد: این تحریمها چیزی هستند که تا کنون نظیرش را ندیده ایم و موجب شد مرکز امنیت ملی سایبری (NCSC) ارزیابی خود را تغییر دهد. تحریم های آمریکا موجب می شوند ادامه تضمین امنیت استفاده از تجهیزات هوآوی از سوی NCSC در آینده غیرممکن شود.
این درحالیست که «مت هنکاک» (Matt Hancock) وزیر بهداشت انگلیس در سخنانی ادعای رئیسجمهور آمریکا در خصوص نقش وی در انصراف لندن از عقد قرارداد با شرکت چینی «هوآوی» را تکذیب کرده و گفته بود: همه ما دونالد ترامپ را میشناسیم، اینطور نیست؟ همه میتوانند ادعا کنند در این تصمیم دخیل بوده اند؛ اما این تصمیم بر اساس ارزیابی فنی مرکز امنیت ملی سایبری گرفته شد
دلیل دشمنی آمریکا با هوآوی چیست؟
اما به غیر از برخورد مستقیم با کشور چین، آمریکا تصمیم گرفت هوآوی را به عنوان غول تکنولوژی چین و یکی از موفقترین شرکتهای حوزه فناوری اطلاعات و تلفن همراه تحت فشار بگذارد. تحریمهای آمریکا شامل قطع همکاری شرکتهای آمریکایی با این شرکت چینی است که شامل حوزههای نرمافزاری و سختافزاری تولید تلفن همراه میشود.
ضربههای هدفمند
شروع اتهامزنی و کارشکنیهای آمریکا در قبال شرکت هوآوی مدتها قبلتر از شروع رسمی تحریم آغاز شده بود. در ادامه تعدادی از این اتفاقات آمده است.اتهام تقلب در حسابهای بانکی در نیویورک که هوآوی از این اتهام تبرئه شد.
اتهام نقض امنیت سایبری آمریکا توسط هوآوی
اتهامزنی و دستگیری مدیر مالی کل هوآوی در کانادا
توقف فروش محصولات هوآوی توسط اپراتورهای بزرگ تلفن همراه در آمریکا مانند At & t، Verizon و Vodafone
شروع تحقیقات وسیع روی فعالیتهای تجاری هوآوی
اتهام جاسوسی از آمریکا به وسیله گوشیهای هوشمند هوآوی
خودداری گوگل از ارائه برخی خدمات به هوآوی
تمام این اتهامها و محدودیتها در حالی به هوآوی نسبت داده شده که این شرکت بالاترین میزان بررسی و ارزیابی توسط سازمانها و دولتهای مختلف را دارد و تمامی آزمونها را با موفقیت پشت سر گذاشته و تا به حال هیچ مشکل و مورد امنیتی عمدهای در شبکههای هوآوی گزارش نشده است.
اظهارات ضد و نقیض
نارضایتی رقبا
بر اساس آمار اقتصادی سال گذشته اپل به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای دنیا و حوزه فناوری، با کاهش فروش در سال میلادی گذشته جایگاه خود را به عنوان دومین شرکت بازار گوشیهای هوشمند از دست داده است. یکی از دلایل این اتفاق عرضه گوشیهای با کیفیت و خوش قیمت توسط هوآوی بود که توانست توجه بسیاری از افراد در دنیا را به خود جلب کرده و فروش بیش از 200 میلیون عدد گوشی در سال گذشته را برای هوآوی به ارمغان بیاورد. این تغییر بزرگ در بازار و از دست رفتن جایگاه آمریکا در این بخش احساسات ملیگرایانه آمریکایی که در ابتدای مقاله به آن اشاره شد را تحریک کرد تا به هر شکل ممکن جایگاه از دست رفته برای آمریکا بازگردد، حتی به کمک تحریمهای ناعادلانه. تحریمهایی که غیر منطقی بودنشان به اثبات رسید.نکته دیگر اینکه هوآوی به کمک سرمایهگذاری مالی و زمانی بسیار، موفق به ارائه قویترین شبکه نسل پنج تلفن همراه جهان شده است که حداقل نزدیک به یک سال از نزدیکترین رقیب خود جلوتر بوده و تنها شبکه نسل پنج آماده بهرهبرداری در جهان به حساب میآید. نکتهای که میتواند سود سرشاری را نصیب شرکت هوآوی کرده و البته باعث نارضایتی رقبای این شرکت مانند شرکتهای آمریکایی شود.
به هرحال این نقطه پایان جنگ تجاری دو قدرت بینالمللی یعنی آمریکا و چین نخواهد بود و این روند تا رسیدن به تعادلی بینالمللی و تعریف دوباره قدرت در جهان ادامه پیدا خواهد کرد. چین در پی کسب جایگاهی متناسب با قدرت کنونیاش در دنیا و آمریکا در پی حفظ قدرت سنتی خویش است. در این میان باید منتظر ماند و دید که در پی تحولات آتی کدام یک از این دو حریف موفق به شکست حریف قدر خود خواهد شد یا این که در نهایت این دو ابر قدرت به زندگی مسالمت آمیز کنار یکدیگر عادت میکنند.
توییتر
منبع:
1.ایرنا / انگلیس به دلیل تحریم آمریکا، درباره مشارکت با هوآوی تجدید نظر میکند
2.مهر / لندن از ترس تحریمهای آمریکا قرارداد با هوآوی را لغو کرد
3.مجله دیجی کالا / هواوی به دنبال لغو ممنوعیتها در پی شکست ترامپ
4.اقتصادآنلاین / دلیل دشمنی آمریکا با هوآوی چیست؟
توییتر
** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}